Keniaanse Agri-tech Startup wint Seedstars Nairobi

Keniaanse Agri-tech Startup wint Seedstars Nairobi

Geschreven door Lianne van der Kruk op 08-10-2015


Het Keniaanse Illuminum Greenhouses is uitgeroepen tot beste startup in Kenia. Het bedrijf streed met 8 andere startups uit uiteenlopende sectoren in de Keniaanse competitie van Seedstars World. Illuminum Greenhouse werd geprezen voor hun oplossingen die smallholders helpen bij het verbeteren van hun productie en efficiency door het gebruik van moderne technologie. Het bedrijf bouwt betaalbare moderne kassen en heeft een geautomatiseerde druppel irrigatie kit ontwikkeld. Illuminum Greenhouse ontmoet in Maart 2016 de beste Startups uit ruim 50 andere opkomende markten in Lausanne, Zwitserland. Daar vindt de wereldcompetitie van Seedstars plaats en strijden de startups onder andere om een equity investering van US$ 500.000. 

Seedstars World promoot, verbindt en investeert in startups in opkomende markten. Middels een startup competitie voor innovatieve tech startups die in meer dan 50 landen wordt gehouden selecteert de organisatie de beste van ruim 600 voorgeselecteerde startups. De winnaars van elk land nemen het tegen elkaar op tijdens een Startup Pitch finale in Lausanne, Zwitserland, in maart 2016. 

Seedstars World startte in mei 2015 met een zeven maanden durende toer door Afrika. De landelijke competitie wordt gehouden in 12 landen in verschillende uithoeken van het continent: Mozambique, Zuid Afrika, Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Senegal, Rwanda, Uganda, Kenia, EthiopiĆ«, Tanzania en Botswana. De Seedstars finale in EthiopiĆ« vindt vandaag plaats. Onder de finalisten daar zijn geen agri startups. 

Terug naar nieuwsoverzicht