Volkskrant verhaal: Anti armoede Aubergines in Bangladesh

Volkskrant verhaal: Anti armoede Aubergines in Bangladesh

Geschreven door Lianne op 12-09-2016


GMO (Genetically modified organisms) is een onderwerp dat de gemoederen in de zaad en agri sector al tijden bezighoudt. Vooral in negatieve zin. 

Anti armoede aubergine - Kunnen genetisch gemodificeerde gewassen de armste boeren helpen? 

En daardoor zijn er heel veel mensen met een mening over GMO. Ook mensen die eigenlijk niet weten wat dat is. Dat vind ik bijzonder (en irritant) van de sociale media: dat mensen informatie delen die slecht is onderbouwd, maar die wel als 'waar' wordt gepresenteerd en ge├»nterpreteerd. En die vervolgens met miljoenen mensen wordt gedeeld. Mensen die zich niet afvragen waar een verhaal vandaan komt en of het wel waar is. 

Dit Volkskrant verhaal is anders. Het laat de andere kant zien van GMO. Het perspectief van de boer, aan de hand van verhalen van echte boeren in Bangladesh. Zonder dat als waarheid te presenteren, maar op een onderzoekende manier. Op zoek naar de andere kant. 

Iedereen met een mening over GMO of anderszins gemodificeerde gewassen zou dit prachtig gemaakte Volkskran verhaal moeten bekijken en lezen. Voor de andere kant van GMO en voor een beetje meer 'onderbouwing'. Zonder dat ik dit nou als de waarheid wil presenteren, maar om iets meer van de waarheid omtrent GMO in beeld te krijgen. En zo iets dichter bij de hele waarheid te komen.

Dit is een verhaal dat het waard is om te delen. Jammer dat het alleen maar in het Nederlands is, dus heb je vergelijkbare stukken in het Engels gezien? Laat me dat alsjeblieft weten


Terug naar nieuwsoverzicht