Nieuwe rubriek: ‘Janneke ontdekt de tuinbouw’

Nieuwe rubriek: ‘Janneke ontdekt de tuinbouw’

Geschreven door Janneke Nijssen op 12-02-2016


Janneke werkt sinds december voor KRUKX en heeft geen achtergrond in de tuinbouwsector. In haar rubriek ‘Janneke ontdekt de tuinbouw’ neemt ze met haar frisse, nieuwsgierige en leergierige blik een kijkje in de sector om deze beter te leren kennen. Want wat maakt deze sector zo leuk?  
(Dit kan zijn met een interview, column, maar bijvoorbeeld ook een artikel met foto’s)

‘Suf imago’
“Ik ben geboren in een dorp dat is omgeven door tuinbouw. Spelen in de weilanden van de boer om de hoek en ‘stiekem’ aardappelen van het land mee naar huis nemen. Maar ook verjaardagsfeestjes in lege kasruimtes van klasgenootjes, van wie de ouders paprika’s teelden. Toch heeft de tuinbouw voor mij altijd een vrij ‘suf imago’ gehad. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat ik tot mijn achttiende vrijwel geen groente at”.

“Toen ik Lianne leerde kennen en zij mij vertelde over haar werk begreep ik er niet zoveel van. Iets met communicatie en de tuinbouw. Communicatie, leuk! Tuinbouw, iets minder leuk..? Toch waren haar verhalen altijd erg interessant en werd ik steeds enthousiaster over de tuinbouwsector”.

Nederland heeft kennis
“Inmiddels werk ik een paar maanden voor KRUKX en weet ik dat de tuinbouw alles behalve suf is! Het is een sector waarin Nederland op het gebied van kennis vooruit loopt op de rest van de wereld, en een sector waar meer bij komt kijken dan alleen een boer die zaadjes plant, oogst en verkoopt.”


Wist jij bijvoorbeeld dat een kilo tomatenzaad gemiddeld zo’n 75.000 euro kost?

“Dat ‘suffe’ imago is iets waar we vanaf moeten. Doormiddel van mijn kijk op de tuinbouw hoop ik hier iets aan bij te dragen”.

Heb jij een leuke suggestie voor deze rubriek? Stuur hem dan in via janneke@krukx.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht