Chiang Mai University en East-West Seed intensiveren samenwerking

Chiang Mai University en East-West Seed intensiveren samenwerking

Geschreven door Lianne van der Kruk op 18-01-2016


Simon Jan de Hoop (r) en Assoc. Prof. Theera Visitpanich schudden elkaar de hand na het tekenen van de MOU in Chiang Mai

Op donderdag 14 januari 2016 tekenden East-West Seed en Chiang Mai Universiteit (CMU) een 'Memorandum of Understanding' waarmee ze een 5 jaar durende samenwerking in onderzoek aangaan.

Het MOU is een vervolgstap op eerdere samenwerkingen tussen de twee partners. East-West Seed en CMU werkten recent samen in Papaya veredeling en het bedrijf biedt 6-10 studenten per jaar een stage aan in haar onderzoeksstation in Chiang Mai. In september jongstleden doneerde East-West Seed een DNA sequencer aan de CMU Landbouw Faculteit. 
In aanloop naar 2018 zullen East-West Seed en CMU gezamenlijk de wetenschappelijke Solanaceae conference organiseren. Deze conferentie vindt elk jaar in een ander land plaats en focust op gewassen uit de Solanacea familie, waaronder tomaat, aardappel, tabak, aubergine, peper en petunia. 

"Wij dragen graag bij aan de opleiding en loopbaan van studenten en wetenschappers"

Vice President Simon Jan de Hoop is enthousiast over het MOU: "Wij dragen graag bij aan de opleiding en loopbaan van studenten en wetenschappers. Kwalitatief wetenschappelijk onderzoek is belangrijk voor toekomstige ontwikkeling en innovatie in onze sector. Ik ben heel blij met de sterke band en samenwerking met Chiang Mai University. Daarmee versterken we ons internationale netwerk van onderzoekspartners verder." 

Assoc. Prof. Theera Visitpanich, decaan van de agrarische faculteit aan CMU voegt toe: “We zijn trots op deze samenwerking met East-West Seed, de grootste veredelaar van groenten in Zuidoost Azie. Voor CMU is het waardevol als onze studenten en wetenschappers dichtbij het bedrijfsleven staan en de dagelijkse praktijk van de agrarische sector leren kennen."Op vrijdag 15 januari bezochten 500 studenten, waaronder 150 van CMU, de demonstratie velden van East-West Seed. Simon Jan de Hoop (foto) verwelkomde hen en zij kregen een rondleiding over het Simon Groot Research Center, East-West Seed's onderzoeksstation in Chiang Mai.

Chiang Mai University is een van de leidende universiteiten in de agrarische sector in Thailand en streeft actieve samenwerking met de private sector na. Samenwerkingen zoals deze stellen CMU in staat om bij te dragen aan economische groei van de regio en van heel Thailand.

Terug naar nieuwsoverzicht