Druk bezochte Field Days van East-West Seed

Druk bezochte Field Days van East-West Seed

Geschreven door Lianne van der Kruk op 15-01-2016


Op Dinsdag 16 januari werd de East-West Seed Field Day gehouden voor internationale klanten en distributeurs van East-West Seed. Op deze dag waren ca. 230 internationale gasten aanwezig uit 23 verschillende landen. 

Speciaal voor deze dag zijn tientallen verschillende groenten en siergewassen geplant op de demonstratievelden die gelegen zijn bij het kantoor van East-West Seed en het Simon Groot Research Center nabij Chiang Mai. Tientallen mensen zijn hier wekenlang mee bezig geweest, om de gewassen precies op de juiste dag allemaal tegelijk 'oogstrijp' te hebben. Zo zagen de bezoekers elk gewas zoals dat ook bij hen zal zijn op het moment van oogsten. De Field Day is bedoeld om klanten te laten zien welke gewassen East-West Seed heeft, en welke nieuwe variƫteiten er zijn ontwikkeld. Daarnaast is het een gelegenheid om te netwerken en voor internationale klanten om te spreken over hun ervaringen en deze uit te wisselen met elkaar en met de mensen van East-West Seed.

Naast de velden in Chiang Mai was er ook Field Day in Suphanburi, in de buurt van Bangkok, waar andere gewassen groeien (ander klimaat). Veel mensen bezochten beide locaties. De reistijd van Chiang Mai naar Suphanburi? Zo'n 1 1/2 uur met het vliegtuig. 

Op woensdag bezochten nog zo'n 230 mensen (speciale delegaties) uit IndonesiĆ« en India de Fields. Gisteren waren de velden open voor Thaise klanten en bezoekers en vandaag kwamen er zo'n 500 studenten naar de Fields in Chiang Mai. 

Foto's: Lianne van der Kruk

Terug naar nieuwsoverzicht