Koppert legt eerste steen voor nieuw R&D-centrum in Spanje

Koppert legt eerste steen voor nieuw R&D-centrum in Spanje

Geschreven door Janneke Nijssen op 10-12-2015


Koppert Biological Systems, heeft onlangs de eerste steen gelegd voor een duurzaam  Research & Development- centrum in de Spaanse stad Vícar. Het centrum krijgt een  oppervlakte van 300m2 en moet over zo’n zes maanden klaar zijn. Koppert hoopt met het  nieuwe R&D-centrum microbiologische oplossingen dichterbij telers over de hele wereld te  brengen.

“Dit gebouw is veel meer dan een economische investering"

“Dit gebouw is veel meer dan een economische investering. Het vertegenwoordigt Koppert  betrokkenheid bij de landbouw en weerspiegelt onze interesse om zij aan zij te werken met  boeren.  Om samen het concurrentievermogen en de commerciële waarde van hun  gewassen te verbeteren”, aldus Valter Ceppi, lokaal Verkoop Directeur van Koppert in Vícar.

Diverse ruimtes
Een van de belangrijkste activiteiten in het centrum wordt onderzoek naar micro- organismen die gunstig zijn voor de landbouw. Ook komt er een laboratorium voor  onderzoek naar insecten en een ruimte voor de kwaliteitscontrole voor de biologische  producten die Koppert verkoopt in Spanje. Verder krijgt het pand kantoren voor  onderzoekers, een vergader- en trainingsruimte, een keuken en diverse gemeenschappelijke  ruimtes.  Het centrum biedt straks voldoende ruimte aan voor zowel vaste medewerkers als  bezoekers. Daardoor is het mogelijk om een – van goede kwaliteit – onderzoekeromgeving  te creëren voor studenten en stagiaires. Maar ook om tijdelijke huisvesting te bieden aan  onderzoekers van partners waar Koppert mee samenwerkt.   

Ontwerp

Koppert heeft het gebouw laten ontwerpen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het  ontwerpen van duurzame gebouwen. Zo wordt gebouwd met materialen die maximaal  profiteren van het licht en het mediterrane klimaat in Spanje om de impact op het milieu te  minimaliseren. Ook wordt het pand zelfvoorzienend op het gebied van energie. Er wordt  gebruik gemaakt van zonne- en windenergie. 

Bij het leggen van de eerste steen waren ook burgemeester Antanio Bonilla en wethouder  María Fernández van het dorp Vícar aanwezig.

Foto: Valter Ceppi en burgemeester Antonio BonillaBenieuwd naar wat KRUKX voor Koppert Biological systems heeft gedaan? Dat vind je  hier

Terug naar nieuwsoverzicht