F&A next brengt investeerders en startups in Food en Agro samen

F&A next brengt investeerders en startups in Food en Agro samen

Geschreven door Food Valley NL, StartLife en Wageningen UR op 25-11-2015


Startups en investeerders willen elkaar eerst leren kennen voor ze een deal sluiten. Daarom ontwikkelen Food Valley NL, Rabobank, StartLife en Wageningen UR (University & Research centre) F&A next: het eerste Europese platform voor investeerders, startups en scale-ups in het Food en Agro domein.

Het platform wordt gelanceerd met een tweedaags evenement op Wageningen Campus tijdens StartUp Fest Europe dat zojuist is aangekondigd. Dit evenement vindt plaats op 25 en 26 mei 2016. 

Bekijk de Trailer van Startup Fest Europe: 


Doel

Veelbelovende startups met internationale potentie in het Food en Agro domein, toegang geven tot het kapitaal dat nodig is om succesvol door te groeien. Dat is het doel van het platform F&A next dat op 25 en 26 mei wordt gelanceerd op Wageningen Campus. Tijdens het eerste F&A next evenement ontmoeten startups en investeerders uit heel Europa elkaar tijdens pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken.

Dealmaking platform

F&A next wordt een dealmaking platform voor Europese startups en investeerders. Nederland loopt internationaal voorop in het Food & Agro domein, maar veelbelovende startups in deze sector waren tot nu toe onvoldoende zichtbaar voor investeerders. Met F&A next beogen de initiatiefnemers die zichtbaarheid te vergroten en zo investeringen in ansrijke ondernemers en innovaties te stimuleren. Naast het vergroten van de zichtbaarheid van Food en Agro startups, zal F&A next ook een rol spelen bij het gereedmaken van de startups voor het doen van een investeringsaanvraag. Het platform biedt daarom door het jaar heen workshops om startups klaar te stomen voor een volgende investering.

Initiatiefnemers F&A next
F&A next is een initiatief van Food Valley NL, Rabobank, StartLife en Wageningen UR. De initiatiefnemers combineren hun netwerk, faciliteiten en expertise in food- en agro-innovatie. F&A next wordt ondersteund door Provincie Gelderland en StartupDelta. Startup Fest Europe De lancering van F&A next vindt plaats tijdens Startup Fest Europe. Van 24 - 28 mei worden op veertien verschillende plekken bijeenkomsten georganiseerd waar startups worden geholpen aan funding, talent en deals met het bedrijfsleven. De evenementen vinden door heel Nederland plaats en hebben elk een eigen thema, doelgroep en organisatie.

Kijk voor meer informatie over F&A next op deze website: www.FAnext.nl. #FAnext
Meer informatie over Startup Fest Europe vind je hier: http://www.startupfesteurope.com/site/

Terug naar nieuwsoverzicht