Tuinbouwondernemersprijs - de genomineerden

Tuinbouwondernemersprijs - de genomineerden

Geschreven door Lianne van der Kruk op 26-10-2015


Voor 2016 staan durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie in de tuinbouw centraal. Uit een groot aantal inzendingen, waarvan veel van hoge kwaliteit heeft de jury van de tuinbouwondernemersprijs 4 genomineerde kandidaten geselecteerd. 

Boomkwekerij Ebben uit Cuijk
Eosta / Nature & More uit Waddinxveen
Royal Brinkman uit 's-Gravenzande
Ter Laak Orchids uit Wateringen 

Nico Koomen ging op 23 oktober op bezoek bij de genomineerden, die allen op video hun eerste reactie geven: 

Toon Ebben- We vinden het fantastisch dat we genomineerd zijn. We vinden het een hele bijzondere waardering voor al het werk van ons en onze mensen. 
Boomkwekerij Ebben staat voor Authenticiteit, eerlijkheid en passie. 


Volkert Engelsman - EOSTA: We voelen ons heel erg vereerd, het is schitterend nieuws. We worden er bescheiden van. Tegelijkertijd vinden we het mooi dat deze nominatie gegaan is naar een bedrijf dat zich inzet voor een duurzame landbouw, omdat we geloven in de proactieve gezondheidsopdracht van voeding die geteeld is op een duurzame manier en onder sociaal verantwoorde omstandigheden. Dat zijn dingen die wij hier doen en daarom voelen we ons vereerd met deze nominatie. 

Richard en Eduard ter Laak: Super dat we genomineerd zijn. Het is een onwijze eer voor wat we met z'n allen doen. Een leuke bevestiging. Wij gaan voor de topkwaliteit in orchidee├źn. Dat willen we met een mooi team van mensen doen, zo duurzaam mogelijk. 

Ton van Mil - Royal Brinkman: Dat is geweldig nieuws. We zijn superblij met het nieuws. [..] het is een geweldige erkenning voor waar we voor staan. Wereldwijde tuinbouw toeleverancier voor de glastuinbouw. In 7 thema's zijn wij specialist voor de kweker. 

Op 6 januari wordt de winnaar van de tuinbouwondernemersprijs bekend gemaakt in de Keukenhof. 
Terug naar nieuwsoverzicht