Bert van der Feltz CEO van tropisch groentezadenbedrijf East-West Seed

Bert van der Feltz CEO van tropisch groentezadenbedrijf East-West Seed

Geschreven door LvdK voor East West Seed op 22-06-2015


Persbericht:

Bangkok, 23 juni 2015 - De van origine Nederlandse East-West Seed Groep stelt Bert van der Feltz aan als President en Chief Executive Officer (CEO) van de Groep. Per 1 juli 2015 zal hij Joost Pekelharing opvolgen, die het bedrijf 10 jaar heeft geleid.

Bert van der Feltz is sinds 2000 werkzaam voor het bedrijf als lid van de Board of Management. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de versnelde internationalisatie van het bedrijf. Onder zijn leiding werd in 2004 een vestiging geopend in India, inmiddels de snelst groeiende markt. Hij is de tweede CEO sinds East-West Seed-oprichter en eigenaar Simon Groot het roer overdroeg.

Groot, die zelf nog is betrokken bij het familiebedrijf als president-commissaris: “Bert heeft zich 15 jaar bekwaamd in het zaadvak en heeft een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van onze marketing. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij ons bedrijf in de komende jaren kan leiden in verdere groei en internationalisatie en alle uitdagingen die daarbij komen kijken.”

Vertrekkend CEO Joost Pekelharing zal actief blijven als lid van de Raad van Commissarissen en gaat zich toeleggen op verdere ontwikkeling van de East-West Seed Foundation die zich inzet voor het trainen van boeren in betere tuinbouwtechnieken.

Naast Bert van der Feltz zal de Board of Management bestaan uit Hoofd Research en Development Simon Jan de Hoop en nieuw toetredend lid Michel Devarrewaere. Devarrewaere, nu Group Manager Seed Operations, heeft 20 jaar ervaring binnen het bedrijf.

Over East-West Seed Groep

Familiebedrijf East-West Seed heeft sinds de oprichting van het bedrijf in 1982 in de Filipijnen een belangrijke rol gespeeld bij het ontwikkelen en verbeteren van de markt voor tropische groentezaden in Zuidoost Azië en daarbuiten. De uit Enkhuizen afkomstige oprichter Simon Groot heeft zich steeds ten doel gesteld om een bijdrage te leveren aan een beter leven en vooral een beter inkomen voor kleine boeren in de tropen door het beschikbaar maken van groentezaad van hoge kwaliteit dat is aangepast aan lokale omstandigheden. Om de positieve impact van verbeterde groenterassen te verhogen heeft hij sinds de start van het bedrijf veel tijd en aandacht besteed aan het opleiden van boeren en het overdragen van kennis over betere teelttechnieken.

East-West Seed behoort inmiddels tot de 10 grootste groentezaadbedrijven ter wereld. Het bedrijf is marktleider in de belangrijkste markten van Zuidoost Azië en breidt zich momenteel snel uit in India, Vietnam en Myanmar. Het bedrijf exporteert naar meer dan 60 landen en werkt aan ontwikkeling van de markt in West en Oost Afrika middels een eigen vestiging in Tanzania en via distributeurs en actieve marktontwikkeling in West Afrika. Het bedrijf is ook in Centraal Amerika actief en heeft onlangs een distributie- en veredelingsbedrijf overgenomen in Guatemala.

East-West Seed is gevestigd in Bangkok, heeft ruim 4.000 mensen in dienst en heeft R&D vestigingen in 7 landen. East-West Seed bedient ruim 18 miljoen boeren wereldwijd.

Terug naar nieuwsoverzicht